Хоч на Марс: ужгородський вчений винайшов спосіб жити без їжі
Хоч на Марс: ужгородський вчений винайшов спосіб жити без їжі

2019-02-20 22:16

Доктор хімічних наук Василь Гомонай із Ужгорода винайшов спосіб переробки відходів життєдіяльності (вуглекислого газу) на органіку, завдяки якому можна тривалий час існувати без звичайної їжі.

Як розповів науковець на прес-конференції в Ужгородському прес-клубі, цей винахід дає змогу організовувати тривалі подорожі в космосі та навіть життя на Марсі.

"Процес окислення метану на фосфатних каталізаторах я почав досліджувати ще у 1960-1970-х роках та розробляв модель на тодішній техніці. Нещодавно я повернувся до розробок вже разом із французькими колегами, ми спільно по-новому обрахували всі дані й зробили наукове відкриття, яке дозволяє робити з відходів продукти для подальшого використання, оминаючи дуже багато стадій. Суть у тому, що окислюючи метан, який можна видобувати із відходів, можемо отримувати вуглеводи. Це ноу-хау може стати у пригоді для довгих подорожей в космосі, коли обмаль їжі або її нема, наприклад, у подорожах на Марс та життя на цій планеті", - розповів Гомонай.

Просмотров: 51

Все по теме:

Марс Ужгород

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!