Як розлучитися і не зіпсувати життя одне одному: поради психолога
Як розлучитися і не зіпсувати життя одне одному: поради психолога

2020-02-05 12:45

Розлучення – важкий період для обох партнерів і дуже травматичний для дітей. Тому важливо підійти до цього питання серйозно і з розумінням. За словами психолога Наталії Холоденко, важливо враховувати всі нюанси – фінансовий, психологічний і фізичний.

В Instargam вона навела кілька важливих правил психологічно грамотного розлучення:

1. Потрібно розлучатися, поки не втрачено повагу

Коли розчарування переповнює, кожен готовий просто розтерзати людину, з якою жив під одним дахом.

2. Відмовитися від інформації про колишнього або колишню в соцмережах, приховати номер телефону хоч на якийсь час

Має відбутися моральна детоксикація. Коли тобі щось або хтось постійно нагадує про чоловіка/дружину, процес розставання проходить в 3-5 разів довше.

3. Ніхто не жертва

Важливо зрозуміти, що будь-яка несправедливість виникла тільки через те, що колись ти на це погодився. А значить, це було вигідно, хотілося здаватися хорошим, заробити моральні бали у партнера.

4. Хто йде до іншого/іншої, той і платить

Чому так? Тому що коли людину "кидають", вона роздавлена, вона не боєць, їй потрібні бонуси, краща оплата за заподіяну моральну травму – гроші, майно.

5. Діти

Так, практично ні в кого не виходить на етапі злості не наговорювати на свого колишнього або колишню. Тому говорити з дітьми потрібно тільки про свої емоції. Замість "Тато поганий" – "Я дуже злюся на тата".

Просмотров: 0

Все по теме:

советы психология

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!