Генсек НАТО закликав Росію до деескалації ситуації поблизу кордонів України
Генсек НАТО закликав Росію до деескалації ситуації поблизу кордонів України

2021-11-29 11:31

Північноатлантичний альянс стурбований інформацією про концентрацію російських військ на кордоні з Україною та закликає Росію до деескалації ситуації, заявив у неділю генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

За повідомленням агентства BNS, таку заяву Столтенберг зробив після зустрічі з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та прем'єр-міністром Латвії Кріш'янісом Каріньшем.

"Генсек НАТО зазначив, що альянс стурбований посиленням присутності російських військ біля кордонів з Україною, тому країни НАТО продовжать солідарно надавати їй підтримку – як політичну, так і практичну", – передає BNS.

Столтенберг нагадав, що міністри закордонних справ країн НАТО завтра прибудуть до Риги, щоб обговорити єдність альянсу у цей складний час. "Важливо, щоб ми могли розраховувати на великі та сильні організації. Ми повинні продемонструвати здатність співпрацювати, і це підтверджується тим, що ми тут разом", - зазначив генсек НАТО.

Зазначається, що під час зустрічі партнери також детально обговорили ризики для регіональної безпеки і те, як Білорусь "цинічно використовує невинних людей, щоб чинити тиск на сусідів".

"Ми підтверджуємо повну солідарність з Латвією та іншими країнами, які зазнають наслідків такої поведінки Білорусі", - сказав генсек НАТО.

Він також зазначив, що альянс останніми роками дуже активно збільшував свою присутність у Балтійському регіоні. Вперше в історії організації в країнах Балтії було розміщено бойові групи НАТО. Активно ведеться патрулювання повітряного простору Балтії, також збільшено присутність НАТО у морі.

Каріньш зі свого боку зазначив, що з огляду на ситуацію не лише в Білорусі, а й біля кордонів України, НАТО слід збільшити свою присутність у країнах Балтії. "Це був би виправданий і зрозумілий крок у цій дедалі складнішій ситуації", - наголосив прем'єр.

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!