Німеччина закликає Азію скасувати заборони на ввезення свинини
Німеччина закликає Азію скасувати заборони на ввезення свинини

2020-10-23 12:45

М’ясопереробні підприємства Німеччини досі працюють на 50-60% потужності. Свині на свинокомплексах продовжують перетримуватися, підтвердженням цього є середня вага на забій – 140 кг. Це означає, що пропозиція свиней більша, ніж попит. Про це повідомила пресслужба Асоціації «М’ясної галузі».

Китай та інші азійські країни ввели заборону на імпорт свинину з Німеччини ще у вересні, після того, як Німеччина підтвердила перший випадок африканської чуми свиней (АЧС), ціни на німецьку свинину почали знижуватися. Тільки нещодавно ціни стабілізувалися, але ще знаходяться на низькому рівні порівняно із серпнем. Вирогідно, якщо проблема не буде вирішена, то ціни будуть знижуватися і далі.

Нещодавно Німеччина отримала деякі “обережні позитивні сигнали” під час переговорів з країнами Азії щодо пом’якшення заборони на імпорт німецької свинини, введеної після виявлення африканської чуми свиней у вересні.

АЧС безпечна для людини, але смертельна для свиней. Масовий спалах в Китаї, найбільшому в світі виробнику свинини, та в інших країнах Азії змінив світові потоки торгівлі свининою.

“Ми продовжуємо працювати над тим, щоб забезпечити експорт свинини в треті країни (країни, що не є членами ЄС та не входять до зони вільної економічної торгівлі)”, – сказала міністр сільського господарства Джулія Клоккнер на німецькій фермерській конференції.

Китай, Південна Корея та Японія є основними експортними ринками, особливо для частин, які європейці не їдять.

За словами міністра, під час переговорів висвітлювались можливі “угоди про регіоналізацію”, що передбачало б заборону свинини лише в районах країни, де була знайдена АЧС, а не загальну національну заборону.

Клокер сказала, що зустрічалася з японською делегацією з цього питання.

“Це перші, обережні позитивні сигнали”, – сказала вона. “Але ні Комісія ЄС, ні країна-член ЄС до цього часу не змогли досягти концепції регіоналізації з Азією”.

Нагадуємо, Німеччина підтвердила 69 випадків АЧС з 10 вересня, причому всі вони у диких тварин, а не свиней, що вирощуються.

Просмотров: 0

Все по теме:

Німеччина Азія

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!