Ізраїль не має наміру припиняти нанесення ударів по сектору Гази до четверга
Ізраїль не має наміру припиняти нанесення ударів по сектору Гази до четверга

2021-05-18 09:04

Ізраїль не має наміру розглядати можливість введення режиму припинення вогню з рухом ХАМАС до четверга.

Співрозмовник запевнив кореспондентів видання, що такий режим не буде введений до четверга.

Напередодні видання The Times of Israel повідомляло, що міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц закликав ізраїльських військових бути пильними, оскільки операція з нанесення ударів по сектору Гази буде продовжена.

За даними видання, під час відвідування армійських позицій на півдні країни разом із главою армії оборони Ізраїлю Авівом Кохаві, Ганц заявив офіцерам, що їм слід "бути напоготові, оскільки очікується, що бойові дії триватимуть".

Заява Ганца прозвучала на тлі закликів міжнародної спільноти до сторін конфлікту на Близькому Сході покласти край ескалації в ситуації навколо сектора Гази і мирно врегулювати розбіжності.

Минулого тижня міжарабський телеканал "Аль-Арабія" з посиланням на обізнані джерела повідомляв, що Ізраїль відхилив прохання делегації Єгипту про досягнення гуманітарного перемир'я.

Зазначалося, що Єгипет запропонував Ізраїлю угоду про припинення вогню терміном на один рік у рамках посередництва між Ізраїлем і ХАМАСом. Також представники Каїра зобов'язувалися взяти на себе координацію цього процесу.

Ізраїль вже тиждень завдає ударів по сектору Гази у відповідь на проведені звідти ракетні пуски.

За словами ізраїльського армійського генерала Орі Гордина, палестинське угруповання ХАМАС протягом нинішнього конфлікту з Ізраїлем домоглося рекордно високої інтенсивності ракетного обстрілу ізраїльської території.

Ситуація на кордоні Ізраїлю і сектора Гази залишається напруженою вже протягом тижня. Спочатку бойовики в секторі Гази почали ракетний обстріл, щоб підтримати палестинських демонстрантів в Єрусалимі. Ситуація в регіоні ускладнилася на тлі рішення ізраїльського суду про виселення кількох палестинських сімей з їхніх будинків в Шейх Джарраху.

Ракетні обстріли території Ізраїлю з боку Гази практично не припиняються. Армія оборони Ізраїлю вдається до відповідних дій. З обох боків є жертви і постраждалі.

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!