Паски безпеки для таксі та нові знаки – набули чинності зміни до правил дорожнього руху
Паски безпеки для таксі та нові знаки – набули чинності зміни до правил дорожнього руху

2020-11-25 15:30

Зміни до правил дорожнього руху набули чинності. Їх ухвалив Кабінет міністрів 11 листопада. Серед них – обов’язкове використання паска безпеки для водіїв і в таксі, а також необхідність для пішоходів носити світловідбивальні елементи в темну пору доби.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Якщо раніше інструктори, водії та пасажири таксі могли не пристібатися паском у населеному пункті, то тепер це дозволяється лише водіям та пасажирам із інвалідністю, а також водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.

Інструктори за межами населеного пункту повинні пристібатися паском безпеки.

Велосипедистам тепер можна рухатися смугою для маршрутних транспортних засобів. В уряді вважають, що такі зміни розвивають велосипедну інфраструктуру та зменшують травматизм серед велосипедистів.

Пішоходи відтепер мають обов’язково носити світлоповертальні елементи в темну пору доби або в умовах недостатньої видимості. Під такими елементами мається на увазі або спеціальний одяг, або просто стрічка чи наклейка.

Почала діяти автофіксація порушень ПДР

Система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху почала реєструвати порушення, скоєні власниками автомобілів на номерах іноземної реєстрації.

З 19 листопада іноземні громадяни, що заїхали на своїх авто в Україну, і громадяни України, що їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації, почнуть нести відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших правил дорожнього руху.

Просмотров: 0

Все по теме:

ПДР

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!