Україна назвала нову умову постачання води до окупованого Криму
Україна назвала нову умову постачання води до окупованого Криму

2021-04-09 13:47

Україна зможе постачати питну воду до окупованого Росією Криму «цистернами та діжками», якщо міжнародні місії зафіксують гуманітарну загрозу для українців, які живуть на півострові.

Про це заявив міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков.

«Цистернами, діжками, як завгодно. Три КПВВ  є – Каланчак, Чонгар, Чаплинка, дороги є, повеземо. Забезпечимо Червоний хрест – під їхнім прапором, не проблема. Людей напоїмо. Якщо дійсно моніторингова місія, міжнародна гуманітарна місія скаже: «Люди, треба допомагати»  — Олексій Резніков,  віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Нагадаємо, в окупованому Криму масово зникають річки, сохнуть водосховища та міліють озера. У травні 2020   пересохли верхів’я Білогірського водосховища, а у липні обміліло Чорноріченське водосховище – головне джерело водопостачання Севастополя. Загалом 7 із 12 головних кримських водосховищ вичерпані, вода в них досягла так званої позначки мертвого об’єму.

У вересні 2020 року окупаційні війська в Криму для водопостачання Сімферополя осушили річку Біюк-Карасу. Із 7 вересня у Сімферополі, Бахчисарайському та Сімферопольському районах окупованого Криму через посуху і обміління водоймищ почався третій, найжорсткіший етап обмежень подачі води. Окупанти нещодавно визнали, що води для Сімферополя вистачить лише на 140 днів.

Також восени стало відомо, що в окупованому Криму пересох один з найвищих водоспадів Європи – Учан-Су, розташований на південному схилі гори Ай-Петрі. А у січні обмілів водоспад Срібні струмені, який був туристичною перлиною півострова.

Україна притягне РФ до відповідальності за екологічні злодіяння в окупованому Криму. Збитки для довкілля півострова, завдані державою-окупантом, планують прив’язати до воєнних злочинів у міжнародних судах.

Просмотров: 0

Все по теме:

Україна Крим

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!