В АТБ продавали печиво з небезпечною олією
В АТБ продавали печиво з небезпечною олією

2021-05-11 10:04

У мережі супермаркетів “АТБ-Маркет” продавали печиво польського виробника Bogutti Sp. Zoo, Zlotoklos, у яке додавали небезпечну для здоров’я пальмову олію з 3-монохлор-1,2-пропандіол (3-MCPD) (речовина, яка не відповідає стандартам безпеки харчових продуктів). У компанії відмовилися озвучувати марку і назву печива, яке змушені були вилучити з реалізації. 

Однак, як розповіли журналістам співробітники супермаркету, всього в мережі по всій країні продавали два види печива від Bogutti Sp. Zoo, Zlotoklos. Обидва вилучили з обігу (хоча на сайті все ще можна його знайти і навіть оформити замовлення). Як видно з інформації на сторінці мережі “АТБ-Маркет”, українцям продавали Bogutti Choco-Gutti з апельсиновим кремом і шоколадними дропсами і Bogutti LA GUSTOSA з шоколадним кремом.

Керівниця відділу контролю якості продукції “АТБ-Маркет” розповіла журналістам, що продукцію протягом 15-20 хвилин прибрали з полиць. Водночас небезпечним є не печиво, а олія, яку в нього додавали разом з іншими інгредієнтами.

Продукцію відправили на експертизу в лабораторію Києва. Ті українці, які вже встигли купити “сумнівне” печиво, можуть повернути його в магазин.

“Ми оперативно відреагували на повідомлення, що в одній з партій перевищено показник монохлор (3-MCPD). Відкликано з реалізації не тільки ту партію, де імовірно використовували цю олію, а й всі партії цього виробника. Ми відправили продукцію на дослідження в лабораторію Києва і очікуємо результатів. Якщо в інших партіях цього виробника не буде виявлено порушення показників, то вони повернуться на прилавки, у протилежному випадку печиво буде знищено“, – розповів начальник управління з корпоративних комунікацій АТБ Сергій Демченко.

Просмотров: 0

Все по теме:

АТБ

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!