Українські виробники платять хабарі, щоб їх товар попав на полиці магазинів
Українські виробники платять хабарі, щоб їх товар попав на полиці магазинів

2021-09-20 16:42

А ви колись задумувались над тим, чи важко потрапити зі своїми продуктами на полиці супермаркетів? А як же хочеться малим фермерам, щоб поруч з великими брендами та імпортними продуктами були їхні, натуральні, вирощені своїми руками… Народний депутат України Дмитро Соломчук.

“По-перше, у вас попросять «вхідний» платіж. Ви платите за полицю, маркетинг і послуги супермаркету. Зазвичай такі платежі є дуже високими сягають десятків тисяч доларів. По-друге, навіть, якщо ви оплатили «вхід» і товар змели з полиць – вам не платять чесно зароблені вами кошти 2,3, а то і 4 місяці. Торгові мережі користуються своєю домінуючою позицією і просто затримують платежі. За ці кошти вони з авансом купують польське молоко, чи італійське вино. По-третє, вам потрібно тримати високу планку вимог торгових мереж, чого часто дозволити собі малі виробники не зможуть”, – пояснив нардеп.

До того ж доведеться не лише завозити продукти в супермаркети, але й забирати нереалізовану продукцію, сплачуючи штрафи. Як результат, у супермаркетах:

польське молоко переважає українське;

єгипетська картопля переважає українську;

турецькі овочі переважають українські.

Таким чином, наші українські фермери фактично фінансують іноземні компанії.

“Ми хочемо виправити цю несправедливість, і сьогодні разом з колегами зареєстрували відповідний законопроект. Подібну ініціативу в позаминулому році прийняли в Європейському Союзі (Директива №633), нею обмежили недобросовісні торгівельні практики в агро та продовольчому ланцюгу поставок. Ви знаєте, патріотизм це не тільки вигукувати гасла. Патріотизм – це також, коли великий та малий бізнес співпрацює на взаємовигідних умовах, підтримуючи один одного! Тому що ми всі маємо працювати на власне благо та благо рідної країни!”, – зазначив Дмитро Соломчук.

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!