У Bellingcat назвали прізвище затриманого у справі MH17 "куратора" бойовиків
У Bellingcat назвали прізвище затриманого у справі MH17 "куратора" бойовиків

2020-07-15 12:23

Міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat встановила особу затриманого в Києві чоловіка, який може стати ключовим свідком у суді по справі рейсу MH17. Ім'я людини, яку СБУ називає "куратором" бойовиків ДНР, Андрій Кунавін.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними Bellingcat, Кунавін має зв'язки як з кримінальним світом, з людьми, які знаходяться під міжнародними санкціями, так і з "елітою" в Москві.

У перехоплених СБУ розмовах Кунавін посилається на екс-помічника президента Росії Владислава Суркова і директора ФСБ Росії Олександра Бортнікова.

Його співрозмовники, генерал-майор ГРУ Сергій Дубінський (позивний Похмурий) та інший обвинувачений у справі MH17, громадянин України Леонід Харченко (позивний Кріт), вірять йому і розмовляють з ним з повагою, зазначили в Bellingcat.

За словами журналіста-розслідувача Христо Грозева, показання Кунавіна можуть допомогти слідству у Нідерландах довести "ланцюжок" обвинувачених у справі MH17 до самого високопоставленого чиновника, який дав дозвіл на отримання "Бука" бойовиками.

Просмотров: 0

Все по теме:

терроризм MH17 Bellingcat

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!